ТИЖДЕНЬ ФІЗИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

2018-03-23

/Files/images/2018_rk/tijden_fziki-2018/IMG_6081.JPG

3 19.03 по 23.03.2018 року в Григорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено предметний тиждень фізики та інформатики

Цей тиждень ми присвячуємо фізиці ― одній з найдавніших наук, без якої немислимий подальший розвиток людства, науці цікавій, захоплюючій, могутній. Значення фізичних знань у нашому житті дійсно важко оцінити. Недаремно академік А. Ф. Йоффе висловився про це так: «Сучасна техніка ― це перш за все фізика в різних її застосуваннях». За допомогою цих знань сильна рука людини запустила космічні кораблі до зір, дивлячись на які, люди кажуть: «Фізика ― це чудово!» Ми, ті хто зібрались сьогодні, говоримо: «Фізика ― всемогутня! Вона зуміла казки зробити дійсністю!»

На цьому тижні ми ближче познайомимось з цією наукою, вченими-фізиками, які зробили великий внесок своїми науковими відкриттями і досягненнями у розвиток фізики. Перевіримо та закріпимо свої знання розгадуючи кросворди. Позмагаємося за звання «Кращого фізика школи», провівши змагання між класами та підведемо підсумки тижня під час фізичного вечора «Фізика навколо нас».

Для чого людству потрібна фізика?

Вчені замислюються про це не завжди. Їм просто дуже цікаво розгадувати загадки природи.

Але ж розвиток наук з часом вимагає дедалі значніших коштів.

І вони знаходяться. Чому?

Та тому, що наука приносить людству користь.

Фізика ― це не єдина наука про неживу природу. Природу також вивчають хімія, астрономія, геологія, географія та безліч інших наук. Але в їх основі лежить те, що вивчає фізика, яка допомогла людям ово­лодіти потужною технікою та застерегти навколишнє середовище. Знання законів фізики дає змогу поясни­ти минуле й прогнозувати майбутнє.

Сучасний науковий світ не уявляє себе без потужної обчислювальної техніки, тому комп'ютери не просто ввійшли в наше життя, а стали основним інструментом для грандіозних досліджень в різних галузях науки і техніки.

Враховуючи це, ми і спробуємо поєднати дві величні науки ФІЗИКУ та ІНФОРМАТИКУ в рамках запланованого предметного тижня

Більш детально можна переглянути тут: Предметний тиждень фізики та інформатики
GMT
Звуковая функция ограничена 200 символами
Настройки : История : Обратная связь : DonateЗакрыть
Кiлькiсть переглядiв: 427