• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День рідної мови у Григорівській ЗОШ I-III ступенів

День рідної мови у Григорівській ЗОШ I-III ступенів

2018-02-21

/Files/images/do_dnya_ukr_movi/DSC03106.JPG День рідної мови у Григорівській ЗОШ I-III ступенів

/Files/images/do_dnya_ukr_movi/DSC03089.JPG






















У рамках відзначення Дня рідної мови у Григорівській школі проведено ряд заходів: заступником директора з виховної роботи Гринчук М.І. - інтелектуальну гру «Найрозумніший» (3-4 кл.) та
вчителем української мови та літератури Струць Г.О. - "Турнір знавців української мови" серед учнів 9-10 класів. Учні мали змогу не лише показати свої знання із рідної мови та літератури, але й дізнались багато цікавого про свою мову та її роль в усьому світі.

/Files/images/do_dnya_ukr_movi/DSC03092.JPG





















Мета заходів: навчати дітей розуміти і збагачувати рідну мову; формувати
розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна, як держава; розширювати знання про красу і багатство української мови; розвивати логічне і творче мислення;виховувати любов до рідної мови, бажання розмовляти рідною мовою.

/Files/images/do_dnya_ukr_movi/DSC03095.JPG
























Учні початкових класів змагалися в командах «Абетка» та «Українці» у різних цікавих конкурсах: «Розминка», «Хвилинка», «Відгадай загадку», «Допиши віршик.»,конкурс для капітанів - за що отримували не бали,а зірочки, які потім підрахували і визначили, що перемогла команда 3 класу «Абетка».

/Files/images/do_dnya_ukr_movi/DSC03084.JPG

/Files/images/do_dnya_ukr_movi/DSC03077.JPG

/Files/images/do_dnya_ukr_movi/DSC03070.JPG







































Старшокласники
поборолись за перемогу у командах «Розумники» та «Мовознавці». Найкмітливішими та найспритнішими виявилась команда «Розумників»(10 клас) .

/Files/images/do_dnya_ukr_movi/DSC03106.JPG

/Files/images/do_dnya_ukr_movi/DSC03108.JPG































Мова – духовний скарб нації. Вона єднає, надихає, творить розвинену особистість. Відрадно, що педагоги та учні Григорівської школи люблять і цінують рідне слово, бережуть його, адже без мови немає нації, немає майбутнього.



Кiлькiсть переглядiв: 280