«Птахів зустрічаєм!»

2018-02-14

/Files/images/DSC03022.JPG Як надходить весна в нашім краї, Повертаються з вирію ті, Що на крилах весну зустрічають, Їй несуть голоси молоді


Птахи – провісники весни, що приносять її на своїх крилах із вирію – царства вічного літа. Ще з давніх - давен люди вважали, що тепло приносять саме перелітні птахи. З теплих країв летять до нас пернаті друзі. Гостинно зустрічати їх – наш обов’язок.

/Files/images/DSC03023.JPG







Свято зустрічі птахів традиційне для нашої школи. Цього року воно пройшло 14 лютого. Екологічний захід, проведений у нашій школі, називався «Птахів зустрічаєм!» Його підготувала та провела вчитель початкових класів Фесик Н.М. разом з сільським бібліотекарем Сосой Ніною Михайлівною.

/Files/images/DSC03018.JPG













Метою свята було поглибити та розширити знання дітей про птахів, розвивати пізнавальні інтереси до навколишнього середовища, виховувати бережливе ставлення до природи, до птахів, бажання допомогти їм та оберігати їх; розширити уявлення учнів про звичаї українського народу, зокрема, про звичай зустрічі птахів. Діти читали вірші, співали пісні, розповідали легенди, відгадували загадки. Згадали і прикмети ,пов'язані з птахами. Свято супроводжувалося веселими піснями.

/Files/images/DSC03026.JPG














«Пташок викликаю з теплого краю:

Летіть, соловейки, на нашу земельку,

Спішіть, ластівоньки, пасти корівоньки»

Кiлькiсть переглядiв: 341